Wortelkanaalbehandeling

Door tandbederf of door een lekkende vulling kan uw tandweefsel ontstoken raken. Een harde klap op uw tand kan ook een aanleiding zijn. Bacteriën zijn meestal de veroorzakers van de ontsteking. Voelen uw tanden of kiezen gevoelig aan bij het drinken van koude of warme dranken? Dat kan een eerste signaal zijn. Soms geeft de ontsteking geen klachten, maar ook hevige pijnklachten komen voor.

Uw tandarts moet het ontstoken tandweefsel verwijderen, anders zal het afsterven. Wanneer het tandweefsel niet wordt verwijderd, kan de ontsteking zich naar uw kaakbot uitbreiden. Hierdoor kan kaakbot rondom de tanden en kiezen verloren gaan. Uiteindelijk kan zoveel kaakbot verdwijnen dat de tanden en kiezen los gaan staan of zelfs uitvallen. U merkt een kaakbotontsteking bij het dichtbijten. Uw tand of kies kan dan te hoog aanvoelen.

Wortelkanaalbehandeling

Gespecialiseerd

Wij zijn gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen die uitgevoerd worden met moderne apparatuur die speciaal bedoeld zijn voor deze specifieke behandeling, om op een pijnloze en precieze manier de behandeling uit te voeren.

Contact opnemen

Voor meer informatie en vakkundig advies kunt u contact opnemen met onze collega’s op telefoonnummer 010-5914646. Wij staan u graag te woord. Indien u een e-mail wilt sturen, kan dat naar mondzorgdewaterweg@gmail.com.

Onze Tandartspraktijk

U kunt bij ons terecht voor:

Algemene tandheelkunde
Gebitsprotheses (Kunstgebit)
Kronen en Bruggen
Wortelkanaal behandeling
Mondhygiëne
Cosmetische tandheelkunde
Totale gebitsrehabilitaties

Volg ons op Facebook